vakantiehuizen.org home : vakantiehuis Moezel huren : vakantiehuizen Duitsland info
 

vakantiehuizen Moezel te huur

vakantiehuisje Moezel huisje huren Toeristische informatie over de Moezel

De Moezel is naast een romantische streek een rivier in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Hij ontspringt bij de Col de Bussang in de Vogezen en mondt na meer dan 500 kilometer in de Rijn bij Koblenz uit. Langs de Moezel bevindt zich een belangrijk wijnbouwgebied. (de Moezelwijn) Het is verder een streek met glooiende heuvels, sfeervolle plaatjes, sprookjesachtige kastelen, beboste heuvels, vulkaanmeren, en interessante stadjes. Een van de bekendste plaatsen is Trier, de oudste stad van Duitsland. Bij aankomst wordt men al verwelkomd door de imposante ‘Porta Nigra’, de stadspoort die door de Romeinen in de 3de eeuw is gebouwd. Andere steden zijn bijvoorbeeld Speyer, Mainz en Koblenz. Ten zuiden van de Moezel ligt een heuvelrug genaamd "De Hunsrück". Die wordt gekenmerkt door een glooiend landschap met landbouwvelden, afgewisseld met bossen, beken en riviertjes. U vindt hier plaatsjes met oude kerkjes, fraaie vakwerkhuizen en mooie daken met leistenen pannen. Als u actief bezig wilt zijn, kunt u in deze regio ook prima terecht. Zo kunt u lange wandelingen of fietstochten maken door de beboste heuvels en door de gezellige dorpjes. Fietsen en wandelen is hier erg populair, maar in de winter kan er hier ook gelanglauft worden! En natuurlijk mag een heerlijk glaasje Moezelwijn dan niet ontbreken...

- Een boottocht over de Rijn, de Rijn speelt namelijk een rol in veel legenden.
- Het stadje Euskirchen, waar u de gothische kerk kunt bezichtigen.
- De abdij van Maria Laach, aan het kratermeer Laacher See.
- Trier, de oudste stad van Duitsland, met bezienswaardigheden zoals de Romeinse stadspoort, het marktplein, de Dom St. Petrus, de Liebfrauenkirche, de 'Kaiserthermen' (resten van het keizerlijk badhuis) of de resten van het Romeinse Amfitheater.
- Wildpark Daun, met speeltuin en zomerrodelbaan.
- Voor Formule-1 liefhebbers: het racecircuit Nürburgring en het naastgelegen themapark 'Erlebniswelt', dat in het teken staat van de motorsport.
- Rijd de toeristische (auto)route 'Groene Route'. Deze route (waarvan 200 km. door Rijnland-Pfalz) verbindt de Belgische Ardennen met de Eifel.
- Volg de oudste toeristische route van Duitsland, de 'Deutsche Weinstrasse'.
- De Deutsches Eck, de plek waar de Moezel overgaat in de Rijn.
toeristische informatie Duitsland
Moezel Niedersaksen


linkruil

huisjes Moezel vakantiehuisje huren huisje te huur